Fickur.

2010-09-29 @ 23:39:24 Permalink Daily Dance Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag köpte ett idag. Har alltid velat ha ett och nu när folk som är mer moderiktiga verkar vilja ha det finns det att komma åt utan att bli ruinerad. Köpte även två ringar och två armband. Samt awesome gloves!

Efter det åt jag en cheesburgare utan kött på Mc (tog från drickspengarna efter det senaste NHpasset). Sen till Vasaplan och vänta in Andreas.

Vi drog och fikade vid halv sju och vid nio blev vi utslängda (de stängde). Så vi gick hem från stan. Var en mycket trevlig fika fram till nio och en promenad som var cool med. Var inte så kallt ute heller.

Iaf, jag har nu en fikavän tror jag :) Vi ska fika en gång till så det är ju bra, för jag fikar inte med så mkt folk här direkt ^^

Nu är jag lite död, iaf min hjärna. Folk ber mig läsa deras examinationer eller delar av den, ett par har gjort det nu när jag kom hem. Ledsen att jag inte kan hjälpa er, försökte läsa osv men min hjärna orkar inte, den behöver vila nu medan den kan.

sOmmar..?

2010-09-29 @ 13:52:31 Permalink Flum Kommentarer (1) Trackbacks ()

Ja det skulle kunna vara det idag. Jag tror jag skulle kunna ha shorts och t-shirt idag utan att frysa, vilket säger pretty much. Blir väl kallare lite senare på eftermiddagen men rätt nice att inte ha jacka och ändå känna hej det är varmt.

Skrev ut examination 2 så nu har jag en dag av frihet. Ska in till stan och använda min check från Telia (man fick en sån om man beställde iPhone 4 utav dem). Annars är det inte så mycket som ska göras. Har en fikatid i kväll. Min första eller egentligen andra (fikade ju med några i klassen dagen innan skolan) i Umeå. Har inte fått mina böcker för moment 2 (de bör dyka om snart dock) så jag har inget att läsa. Weird feeling, att faktiskt inte behöva göra något. Duktig mig som är klar. Vet en del som just nu sitter och skriver. Hur klarar man det, dagen innan? Hej panik...

Well te låter som en bra idé nu!

VG

2010-09-28 @ 22:01:48 Permalink Daily Dance Kommentarer (5) Trackbacks ()

Tänkte bara visa hur fint det faktiskt såg ut. Jag firade högsta betyget (som man kunde få på den) nyss med how i met your mother, det senaste avsnittet och lite choklad innan. Party, nu hoppas vi det går lika bra på tvåan.

Visst, la ner en minut på framsidan, tycker faktiskt man kan göra det. Ser ju lite finare ut :)

Den där söndagen, du vet.

2010-09-28 @ 21:47:47 Permalink Magiska Minnen Kommentarer (3) Trackbacks ()

Jag vet inte riktigt vad jag vill med det här inlägget. Kanske bara ta lite tid till att minnas? Man är rätt bra på att planera framöver och ibland lyckas man leva i stunden, men att gå tillbaks till det där som skapade en glädje i ens andetag sker mer sällan. Så en ny kategori finns nu Magiska Minnen, som förmodligen inte kommer att vara så begriplig för er som läser alltid. Det kanske den inte heller behöver vara. Det kanske räcker med att det just är vad det är för mig.

Du är kanske bra på att smyga, för de senaste dagarna är det precis vad du har gjort. Du har smugit in i min vardag. Igen. Även fast du nästan är lika långt bort som mitt rum i Falkenberg har du varit nära på avstånd ett litet tag nu. Ni vet inte vem jag pratar om, för ingen av er känner honom. Bara jag, och det räcker.

Vi hade nog en av de lite underligaste söndagarna man kan ha. Även om den var fin. Don't get me wrong, den var helt perfekt. Kanske för den inte var överdriven utan riktigt ärlig. Vi var som en Kent-sång fast lite lyckligare.

Den där personen, den där dagen. Kanske kompletterade vi varandra bra. Du var frispråklig, eller öppenhjärtig kanske låter finare, och genuint snäll. Och rolig. Haha, definitivt rolig. Framkallade skratt sådär på riktigt.

Du ville måla världen lycklig. Även om en del av dig var allt annat än glad. Ledsen till och med. Jag lyssnade. Du berättade. Sen kändes det nästan bra, vilket gjorde mig glad. Att jag kunde ge något tillbaka. För du fångade mig mitt i stormen. Plåstrade om mina tårar av något förflutet. Du tog hand om mig som ingen annan i hela världen skulle kunna göra och jag fick glada hjärtslag rakt i handen när din hand fängslade min.

Dina ord var vackra även om de kanske inte var helt passande alltid, haha, men det var det som gjorde dig till den jag vill att du fortsätter att vara.

Den där söndagen (och egentligen ett par andra dagar många dagar innan den) kommer alltid vara din och min.
Tack, tack för du snubblade in i mitt liv 

Sommartid
Jag är tystnaden och vinden
Mitt land är ditt land, allt är fritt
Sommartid
Jag är lyssnaren som, som tårar
mot din kind
Min dröm är din…

Så länge hjärtat mitt slår
så minns Jag dig när
Du stack ett hål i min Kevlarsjäl
Och så blev Du mitt sår
och Jag blöder ihjäl
Kom gör ett hål i min Kevlarsjäl

Kent säger det bättre än du och jag.

Ja x34.

2010-09-28 @ 11:03:34 Permalink Awesomeness Kommentarer (1) Trackbacks ()

Wehooo! Kriminologen var inte så läskig, han var ganska snäll. Han påpekade någon liten sak, men det hade jag själv påpekat i mitt huvud innan så det var lunch.

Jag kan nu stolt meddela att jag fick VG på första examinationen. För er som inte vet så är VG det högsta man kan få på den. Så happy me! :D

Domedagen.

2010-09-28 @ 09:09:17 Permalink Flum Kommentarer (0) Trackbacks ()

Självklart ska jag få feedback på min första examination en tisdag. Ni som vet, vet att tisdagar är sämst.

Några fick svar igår, tänk vilken lyx. Jag är väldigt osäker på hur det har gått. Kan ha gått bra eller också inte. Dunno. Känner att jag börjar få lite panik. Skulle inte haft lika mycket panik om jag skulle haft en annan person som ger mig feedback. Några har en som vi haft under föreläsningar och möten. De i min grupp och jag har nu däremot den läskiga kriminologen. Han är lite klurig. Han kan oväntat le lite lurigt som haha ni är alla dumma i huvudet. Inte för han menar det så kanske, men ja, jag önskar jag kunde ta kort så ni kunde se. Resten i gruppen tycker likadant, eller de jag har pratat med, är inte exakt alla i gruppen...

Well. Snart time att besöka skolan. Vi får 5 min feedback. Det kommer säkert kännas som for ever när han sågar sönder ens ord. Okej, nej, han behöver inte göra det. MEN! Tänker man att det går dåligt kan det inte bli sämre ^^

Ni ser ju själva..

2010-09-27 @ 19:59:40 Permalink Awesomeness Kommentarer (0) Trackbacks ()

..hur extremt bäst de här skorna är!!

Fick min hårfärg med, så nu är mitt hår ja, det är i ganska många färger ^^


Det gick fort.

2010-09-27 @ 12:29:17 Permalink Flum Kommentarer (0) Trackbacks ()

Allt klarnade efter att jag tryckt på publicera.

Han tar inte upp homosexualitet. Där är ett dilemma. Tada. Edit: Nej, ångrar mig, det skulle visserligen funka att skriva om, har skrivit om det till och med, men insåg att jag kanske ska hålla mig till det lite lättare (lite!) istället och ta ett mer teoretisk dilemma. Så bytte nu.

Fick även ett true mail med rätt nummer. Mina skor är mina efter klockan 4. Då anser jag min arbetsdag vara slut (även om arbetskvällen börjar senare).

Peace out.

Dilemma x2

2010-09-27 @ 12:20:14 Permalink Daily Dance Kommentarer (2) Trackbacks ()

Jag har fastnat lite. Är på sista punkten i examinationen. Vi ska ta upp två olika dilemman. Sen diskutera hur författaren förhåller sig till de. Vilket i sig inte är så klurigt. Utan snarare att finna ett dilemma som kan tolkas bra utifrån boken samt går att hänvisas till Giddens bok. Hmm..Jag funderar på om genus och sättet att tolka det kan vara ett dilemma. Det finns ju olika sätt att se det, samt så kan man ibland läsa in genus där det inte är det största problemet. Så I guess att det funkar. Har redan skrivit en del om det så okej ett dilemma kvar kind of. Frågan är vad det ska vara? Hela boken handlar mest om makt som männen får genom de könsroller som finns. Dock tar han som skrivit boken aldrig upp etnicitet. Det kan ju påverka med. Så kanske går det att rista ut ett dilemma i det. Vi får se..

Mitt dilemma är att jag inte hittar ett dilemma?

Just det, fin note nyss: Paket beräknas bli levererat till ombud under dagen. HAPPY. Lönen kom ju idag med, så extra happy.

Sen en cool sak, en cool kille lät min t-shirt joina hans frakt. Grymt or what? :D Tack David, vi ses i Stockholm! Han äger för övrigt världens snyggaste t-shirt *.*


Well, jag måste återgå till boken of doom...

I was a creature before I could stand

2010-09-26 @ 19:43:59 Permalink Tankar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Igår när jag kom hem från NH insåg jag att jag inte är bra på att få vänner som är tjejer. Hmm. Insåg att de är de 4 i Super5an och min syster som faktiskt är de enda som är girls. Visserligen känner jag fler, men det är mer i vissa miljöer, SRF t.ex. som man umgås med dem och oftast inte så mycket då heller. Utan de är de fyra och min syster som är de jag faktiskt är hemma hos. Som faktiskt är hemma hos mig (inte i Umeå, än iaf). Ja jo just det, Mellanie med, men det är ju min systers kompis så det är inte samma sak you know. Sen finns det en till kom jag på, som är rock n' roll awesome och som förmodligen skulle vara en kick ass vän om vi kunde umgås oftare eller umgås överhuvudtaget, men det sker längre fram tror jag.

Så jag funderade på det. Kom fram till att de jag umgicks med, gjorde vardagliga grejer tillsammans med var killar när jag bodde i Falkenberg. Nu tenderar det att se likadant ut här. Why? Som igår, pratade med en tjej, men inte alls mycket utan det var med killar. Igen. Again. Once more. So it goes on. Nu menar jag verkligen prata som i friends-feeling.

Har förmodligen en fikavän nu. En kille (läkarstudent, oj skulle vi levt i en värld förr borde jag ha gift mig.....samhällskritik i söndagsformat). Vilket är lite fail på ett vis för well killar upplever världen som killar och inte som tjejer. Så det blir ju lite problem ibland. Eller problem blir det inte men man kanske inte pratar lika mycket om skor osv (iofs just skor pratar nog jag om, iaf om mina skor som jag är kär i, de som skulle ha kommit i fredags men som fastnade på sista stället, hej måndag då måste de komma, jag borde cutta sko-snacket här med right? ^^). Men ni fattar.

Kanske föredrar jag killar som vänner då de inte är lika dramatiska (jag generaliserar nu). Kanske för jag tycker dansgolv är fail. Kanske för jag hatar Iiiiiiiiiiiheeeeehhh skrik. Kanske för jag inte orkar bry mig om en nagel går sönder (btw, really? En nagel? Insane).

Jaja. Nu ska jag återgå till uppgiften. Till Harvardsystemet (föredrar fortfarande not-systemet, förstör inte texten lika mycket men jag börjar vänja mig lite). Ser ett mönster i att mitt användande av parenteser i bloggen började samtidigt som examinationerna och deras krav på referenserna inom parenteser.


Skorna som inhandlades. Bilderna är inte helt awesome men kom igen, är iaf bilder :b


Två av mina fingrar fick bli extra rock n' roll, haha ofta jag skriver så.


Nej mitt hår är inte så gult, kameran har nyansen och ljuset från lampan bakom och i taket är gula. Men anyway, håret är snart fint igen. Btw, så har jag min kavajnåt jag hittade på H&M. Rea och precis det jag letade efter. Myes! Har dock tryckt på lite grejer från Shock på den så mm den är fin va!


Jag var trött, can you tell? N' yes, dödskalle i håret + i några dreads jag satte i. Bara några inte halva håret. Det orkar vi inte ha.

Böcker.

2010-09-25 @ 14:02:33 Permalink Fail Kommentarer (0) Trackbacks ()

Trevligt. Hej böcker för moment 2, hejdå 8ookr!

Blä.

Elakt.

Exakt.

Hälsosam. Nästan. Inte alls.

2010-09-24 @ 19:17:17 Permalink Flum Kommentarer (0) Trackbacks ()

Funderar på att gå ner till Ica igen, eller snarare till posten som delvis är Ica. Var där nyss och köpte dipp. Eller det var en stund sen, har ätit en del av den och pluggat. Det är jättebra att äta sånt har jag hört, speciellt till chips eller något annat som inte har brist på sådant man inte ska skriva.

Glömde köpa svart hårfärg. Därav den största anledningen att gå ner. Kanske springa in och köpa det på Coop extra eller vad den nu heter istället. Lite omväxling mellan dörrar och kassor. Problemet är väl att jag köper säkert det enda lösviktsgodiset jag tillåter mig själv att äta (finns en godis som inte är choklad som inte innehåller gelatin eller vissa E-nr) om jag går in dit. Jag känner mig oerhört nyttig när jag äter kakor och sånt :D

Men, mina skor kan befinna sig inom ett par hundra meter. Har stått hela dagen bara hmm vänta på avisering med löpnummer. Nu står det ett löpnummer men jag har inte fått sms, mail or similar om det? Chansa should I (låt som Yoda i din hjärna)? Isf kan mitt hår bli färgigt igen med. Vilket är bra för då kan jag klippa mig med. Kommer nå en punkt ikväll när jag inte har kapacitet att tänka mer (kanske inte smartast att klippa håret då? Eller extra intressant? ^^), känner att jag närmar mig den punkten eftersom jag skriver här och inte i mitt word dokument. Hmm. Men ska skriva klart den ena punkten. Så kan jag läsa sen medan färgen (svart och om paketet finns massa andra färger) sitter i. Så save-ar jag tid. Nästan.

Shit. Läste igenom det jag skrev, grattis till er läsare ^^ Tur att jag inte ska träffa folk idag, känner att min förmåga att vara relativ normal har försvunnit efter en heldag och morgon samt lite natt av att plugga. Ni i Super5an minns när jag hoppade från sittsaken vi har jämte soffan, och från stolar osv under en förfest hemma hos mum & dad (jag drack inte btw, utan var trött), ungefär eller nästan exakt så är jag nu. Så ni kan ju ana stördheten ;)


Edit; Kom på att jag åt pizza igår med. Tänkte förstärka min nyttighetsprofil lite. Fick finally bjuda tillbaks med, känns weird att få massa mat osv men inte ge något back så jag sa NO I SAID NO (nej jag sa inte så) jag betalar, det är min tur! (eller något sånt)

skOr är cOOlt

2010-09-24 @ 14:16:20 Permalink Daily Dance Kommentarer (4) Trackbacks ()

Igår när Mellanie och jag var på stan hittade jag ett par superfina skor. Det är en affär som har utförsäljning då den blir en annan relativt snart. Mellanie hittade två par fina stövlar. Själv drogs mina ögon till ett par äckligt snygga over knee stövlar. Omg dregel om man skulle varit en hund! (Risk till överdrivning men anyway) Dock fanns de bara i storlek 36 och i big foot. Damn it tänkte jag. Medan vi väntade på Mellanies kille så tänkte jag eh wtf jag har ju faktiskt ett par skor i storlek 36, kanske de här också är vänliga 36:or. N' indeed! De var som ett par 37:or. De passade underbart bra. Så hej tänkte jag, jag har visserligen beställt ett par skor (som kommer idag? or efter helgen annars) så borde jag köpa ett par till skor? Well JA! ^^ De skulle kosta 6ookr eller nåt men nu kostade de 2ookr, så vore faktiskt dumt att inte köpa dem då skor kan vara klurigt att hitta. Ja det här skulle vara roligare om jag hade en bild. Kanske kan ordna det..Senare.

Skulle jag inte köpt skorna skulle de kronorna ändå bara gå till kakor eller något annat onödigt. Så jag ser det som ett bra val ;)

Tycker förövrigt att examination 2 är onödigt elak. Den första var som dagis om man jämför. Så känns det i skrivande stund. Får väl se om jag lyckas få mer klarhet om några timmar. Jag hoppas det. Jag vet ju vad uppgiften går ut på. Står bara lite still i formuleringsdelen. Blir jag förvirrad och ställer frågan hur ska det här gå så är det ett steg i rätt riktning, först måste man vara helt underligt oförstående innan man hittar den ultimata lösningen på alla problem. Är fyra punkter med vissa delfrågor, de två första är mest överblick av boken och syftet i den. Referera hit och dit tack, kind of. Sen är den sociologisk eller socialpsykologisk? Vad tyder på det osv. Efter de två återstår två punkter som ska kopplas samman till Giddens fettobok. Mmmm fredag är så roliga när de är måndagar (se det inte som jag klagar, behöver bara bli av med lite frustration och panik). Ni som visserligen känner mig vet att jag får överdrivet mycket panik för allt så no need to worry över mina resultat i skolan. Inte än i alla fall :b



Bra och dåligt

2010-09-23 @ 10:28:09 Permalink Flum Kommentarer (0) Trackbacks ()

Igår fick jag underbar mat hemma hos Mellanie. Tacos och chokladbollar. Inte samtidigt dock. Så extremt gott och trevligt!

Blev två filmer och ett how i met your mother avsnitt (season 6 har nu börjat om ni missat det!). Filmerna vi såg var Grown ups och Prince of Persia. Båda gick att se och man skrattade en del till Grown ups.

Ska ner till stan om några timmar med Mellanie. Vi ska gå runt i affärer och sen äta mat. Nu hoppas jag verkligen att jag kan bjuda henne. De (hon + hennes kille) har bjudit mig på så mycket så jag vill verkligen bjuda tillbaks lite.

Sen när tv-tittandet var klart cyklade jag hem i natten. Tänkte att jag skulle sova. Skickade iväg ett sms till en vän för jag ville bara kolla läget lite. Se så allt var bra. Det var det inte. Så ägnade timmar till att försöka prata med honom. Han agerade på ett självmordsbenäget vis. Så ni förstår att det inte blev så mycket sömn inatt heller. Vad jag vet så lever han fortfarande, men det är inte helt säkert heller. Jag tänker inte lämna ut honom på något sätt, men känslan av hopplöshet och rädsla för olika scenarion får mig att springa in i väggen lite. Har bett en annan vän att prata med honom mer på plats. Vad ska jag göra när jag är långt bort? Vad kan jag göra? Jag lyssnade. Jag svarade. Det räcker inte. Jag berättade för en annan, för att kunna finna en lösning som inte innebär döden. Det finns inte så mycket mer jag kan göra, eller?


Mitt hår är inte rosa längre. Det är vitt/blont. Det ska inte se ut såhär forever. Utan ska bli färgglatt igen. Väntar på rätt färg bara. Dyker upp i dagarna skulle jag tro. Hårdrockskväll på NH på lördag! Då ska jag lyssna på bra musik och ärligt bara skita i världen. Då ska jag ha kul och efter några timmar där sedan sova. Det är den enda dagen jag kommer kunna och måste låta allt annat vara. Varken skolan eller problem i stora eller små storlekar får ta upp tid under de timmarna. Why? 'Cause you can't save the whole world.

Ni som läser, jag ska se till att göra det lite roligare att hamna på den här sidan. Ge mig bara lite tid.

abcgeåry

2010-09-21 @ 20:35:42 Permalink Daily Dance Kommentarer (0) Trackbacks ()

Om någon undrade mer ingående om demonstrationen så läs min ena fadders inlägg:
http://fritt-sinne.blogspot.com/2010/09/sluta-gnalla.html
Han skriver det bättre än jag orkar.

Idag har jag skrivit ut examination 1. Så nu är det helt underbart klar! Nu börjar jag direkt på examination 2. Den ska in nästa vecka. Har en bok eller avhandling på 3oo sidor som ska läsas. Har läst några kapitel. Läsandet gick inte så bra innan idag, somnade ^^ Ska hinna läsa en del ikväll och imorgon efter seminariet så det ska nog gå bra. Sen blir det till att skriva igen.

Fick ett fint mail idag där det står att mina skor nu finally är skickade. Så de bör dyka upp i veckan. Happy!

Fick ett annat mail med..Min filmaffisch kommer inte komma förens i januari typ. Mindre awesome. De som skickar den håller på att flytta så min ligger någonstans på ett lager långt bort. Gör inte så mkt, min vägg kan vänta. Ganska snart januari :b

Reeeeven

2010-09-20 @ 23:01:10 Permalink Daily Dance Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu hoppas jag att jag kommer kunna sova awesome. Kunde inte låta bli att köpa två örngott av den. Underbar!



Jag har lärt mig att bli lite mer ego, or? Mja nej. Det är dock brist på kort med bra upplösning här. Har en hel del hemma i Fbg på skivor osv. Det var ett för bra erbjudande på förstoringar, kostade inget så hej. Just det, klockan är inte alltid nästan tio över tio när jag tar kort på den klockan, har inte köpt batterier än ^^



En lampa..Tja.



Just det, liten update på min resa ner till kusten i väst. Drar om schemat håller, ska kolla upp det i dagarna, den 27, en onsdag. Är i Göteborg lite efter 1o på kvällen. Sen åker jag till Falkenberg. Stannar där till senare på fredagen och sen börjar Super5ans fest. Så lite klarare tror jag. Iaf för mig :b

Edit: Glömde att säga att jag deltog i en demonstation idag. Vi var ett ganska stort antal som gick igenom Umeå. Vi var fredliga och fina. Var bara två poliser som gick i närheten. Två och vi var ja ganska många fler. Varför? För att visa vårt missnöje mot främlingsfientlighet. Står man bara vid sidan av agerar man inte och är lite likgiltig i frågan. Att bara gå ett par steg innebär att man visar att man inte accepterar sådant som SD håller på med. Så varför inte ta de där stegen? Vi har ett val om ett par år, och då mina vänner, får det inte se ut som det gjorde iår.

Drömmer om att sova.

2010-09-20 @ 03:00:51 Permalink Flum Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ja jag vet mass update...Men nu kan jag inte sova och jag behöver det. Är trött. Det är sämst när man verkligen behöver och inte kan. Bla bla bla.

Alla mina sömnlösa vänner har lärt sig att somna. Vilket är bra, fast nu är jag ensam om att vara vaken. Så sms från en icke sovande själ anländer inte längre.

Bilden är från tiden då vi bodde i det tillfälliga huset med gångar. Där man gick vilse och vinden som blåste och tågen som skakade. Jag minns knappt vilket år det var men det var inte förra utan tidigare. Fråga mig inte varför den är på-paintad ett x. Förmodligen ville jag inte säga något. Ja jag sa att jag var trött. Eller skrev, om vi ska vara exakta.

Peace. Sömnlösa spöken sover sällan.


Fail

2010-09-20 @ 00:42:21 Permalink Fail Kommentarer (0) Trackbacks ()

"Vi har ett val utan vinnare"

Val.

2010-09-19 @ 23:13:16 Permalink Fail Kommentarer (2) Trackbacks ()

Ja valet går väl inte underbart bra. SD, wtf?! Sånt ska inte komma in..Jag ville bli av med Moderaterna men jag skulle aldrig välja SD..De är ju så fail och idiotiskt det kan bli.

Tänkte på det där med centerpartiets sms. Jag blev inte överlycklig när jag fick det. Post får gärna trilla ner i brevlådan men att behöva ta emot deras skit via min mobil går gränsen.

Läste en artikel om det på Aftonbladet. Tjejen de skriver om kände sig förolämpad. Mja hej ta i lite. Det hon sa brydde jag mig inte om direkt. Dock stod det även:
Vanligtvis får reklam via mass-sms bara skickas till den som lämnat ut sitt nummer till företaget, enligt marknadsföringslagen. Men Konsumentverket räknar Centerns mass-sms som samhällsinformation eftersom det kommer från ett parti.


Samhällsinformation. Hmm..Visst kalla det så om ni vill. Jag tycker anyway inte det är helt okej.

Bilden är på ett par filurer jag och min syster sydde för flera månader sen. De är fina ^^

Skriver sovandes..

2010-09-19 @ 20:48:43 Permalink Tankar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hade hur kul som helst igår när jag jobbade på NH. Finns även en hel del att skriva om det. Dock är jag så oerhört trött så ni får nöja er med att jag hade kul helt enkelt ^^

En hel del tid idag har gått åt till att skriva det sista på examination 1. Ja jag vet det skrivs mest om det här just nu. Inte så konstigt då hela min vardag planeras runt den. Jag känner mig i närheten av klar nu. Ska kolla igenom den ett antal gånger till men det känns okej anyway.

Valvaka. Hmm. Ja. Jo. Jag kommer säkert ha somnat innan dess. Är som en zombie nu, kanske slår om snart. Har röstat vilket jag hoppas ni som får även har gjort. Om ni röstar blankt så är det lika okej som på ett parti. Bara ni tar vara på er rätt att rösta.

Fick bli pizza idag. Testade en annan pizzeria idag, vad ska man säga, det är inte som i Falkenberg. Nästa gång det blir pizza för min del i Umeå ska jag åka in till stan. Där jag åt en falafelrulle när mamma och mormor var här tror jag är det stället som äger mest på pizza här uppe. Sen är det mer än självklart att det första jag äter när jag är i Falkenberg är pizza, damn, den är helt enkelt oslagbar.

På tal om det, kommer åka ner lite snabbt i slutet av oktober. Som det ser ut nu. Blir en dag hemma i den lilla staden och två och en halv i Göteborg. Vi ses i Halloweens underbara mörker.



Sent igår somnade Meile (jag har alltid varit osäker på stavningen på hans namn så jag hoppas jag skrev rätt) in. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Vi visste alla att det skulle ske. Vi trodde att det skulle ske tidigare än det gjorde. Visst känns det konstigt för det. Dock så var det väl bäst så, vilket känns fel att skriva egentligen. Men han var sjuk och hans dagar bestod inte av något man skulle kalla en dag. Döden är vad den nu är, men förhoppningsvis innebär den inte mer smärta. Vila i frid. Vila i glädje. Till er andra, ni som får uppleva saknaden, lev med era minnen av det som var innan sjukdomen.


Även om den är väntad, döden, känns det alltid underligt när den väl har knackat på..Vilket i sig är konstigt. Den blir som mest verklig efter den har varit verklig i ett par dagar.

Fredag eller vänta..

2010-09-17 @ 23:48:47 Permalink Daily Dance Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det var inte direkt äntligen fredag feeling idag. Vaknade och pluggade. Läste och skrev, skrev och läste. Efter ett par timmar råkade jag somna. Vaknade efter en timme och oj time att plugga ännu mer....

Har skrivit en hel del nu, så det känns ju rätt bra. Dock är vi begränsade till max fyra sidor. Hmm. Det är lite svår att få med allt på endast fyra sidor. Jag cuttade min text innan en del så förhoppningsvis blir det exakt fyra sidor när jag är klar med den sista punkten. Annars får jag försöka hitta ytterligare saker att stryka.

Åt vårrullar igår. Åt det idag med. Illa, haha. Jag har återgått till mönstret igen. Får väl laga något annat imorgon. Dock så passade det bäst i dag då jag hade en champinjon jag behövde äta upp.

Efter kvällsmaten gick jag ner med massa sopor till soprummet. Gick förbi en hel folksamling som grillade och I guess festade. Dock gick jag bara förbi och sen upp igen till lägenheten för att göra upp en plan på de närmsta dagarnas pluggande. Sen fick det vara nog.

Däremot slutade jag inte framför en film utan städade hela lägenheten. Duktigt typ ^^ Nu när städningen är klar sen en stund tillbaka började jag sy på ett par händer på min kostymliknande jacka. La ner det nyss då jag kände att det nog var dags att inte göra något. Någon kaka, Singoalla, och sen sova tror jag. Har tvättid kl. 7 imorgon så snart börjar lördagen....

Har dykt upp lite nya saker på väggarna. Kommer någon gång att visa er det. Peace ppl och jag hoppas att ni har en mer helgliknande helg än jag ^^

Panik i regn.

2010-09-15 @ 21:47:50 Permalink Awesomeness Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fick min skiva från England idag. Nice nice! (var en liten repa på fodralet men är väl royal mail dudesen som råkat kasta runt min skiva lite)

Hade en föreläsning under eftermiddagen. Handlade om tre olika forskningsinriktningar: förklara, förstå och förändra. Det är det vi i första examinationen ska lägga mycket vikt vid. Hej panik btw. Den ska vara inlämnad nästa vecka. Veckan efter det ska examination 2 in. Stressigt. Det ska nog gå bra dock, hoppas jag. Har seminarium imorgon på förmiddagen men sen så har jag inget förens måndag (då är det bara ett möte med den gruppansvariga med). Fast tiden tickar även om man har tid. På lördag ska jag jobba på NH (en bar). De behövde folk och jag tror ändå inte jag skulle vara bäst på att skriva en akademisk text från åtta till två på kvällen (nej man får inte pengar men man har kul).

Har strukturerat upp de närmsta dagarna så jag borde hinna. True iofs, jag får alltid panik så det är nog inte så problematisk som det kanske lät nu när jag skrev. Tror de flesta om inte alla i min klass samt kurs-are har liknande panikmönster just nu. Det jag känner är jobbigt är att veta hur forskningen är förklara, förstå eller förändra perspektivet. Tror jag har ett för förstå och förklara nu, men förändra..?

Har regnat hela dagen om någon är intresserad att veta hur vädret är/var...Är aldrig kul att cykla när det regnar.

Lite ändringar som sagt och fler blir det i dagarna eller ja det beror ju på om jag inte bara pluggar och sover iofs.

(lite suddig mobilbild..)


Min andra familj.

2010-09-14 @ 22:47:37 Permalink Film & Musik Kommentarer (4) Trackbacks ()

Mja, känns fel. Min andra familj, Vains Of Jenna la ut en ny video idag. Den är gjord till låten "Everybody loves you when you're dead". Är inget direkt fel med den. Dock kan jag nog inte riktigt acceptera att fd sångaren, min "andra mamma", Lizzy, inte längre sjunger. Som om det inte vore nog har lilla Anton S nu blivit en riktig medlem. Jag antog att det skulle bli så när han tillfälligt hoppade in. Då nya sångaren inte spelar gitarr och Vains Of Jenna är ett band med två gitarrer.

De funkade fortfarande live sist jag såg dem. Fast det kändes fel. Kanske var och är det bara ovant eller så är det för att Lizzy ägde mer. Förmodligen det sista. Sen kan Anton S inhopp möjligtvis få mig att må lite illa (ni som vet vem han är, det vill säga ni i fbg, ja ni mår nog illa med ^^)

Så min andra familj har splittrats. Precis som i en vanlig familj innebär det problem för barnen. Det är väl de problemen jag har nu. För jag ser Lizzy som en naturlig gestalt i Vains Of Jenna och Jesse + Anton som inkräktare. Jag vet att Lizzy valde att sluta. Jag vet och vill inte att de andra ska sluta för det. Frågan är om de gjorde rätt väl. Jag tycker Lizzy's röst och scenframträdande var bättre. Kunde de väntat lite längre och hittat en mer passande?

Kanske hoppas en del av mig att mamma ska komma hem. Att han ska komma tillbaks och allt ska bli som förut.

Äh. Ja jag vet att många inte kommer förstå så mkt angående min andra familj. Checka youtubes-en här under och se hur mkt bättre Jimmy/Lizzy var än Jesse + Anton. Eller är jag bara mentalt-blodsbunden och ser pga det inte att det är bättre nu? (tvivlar på det)




Igår var inte idag.

2010-09-14 @ 22:47:00 Permalink Daily Dance Kommentarer (2) Trackbacks ()

Igår fick jag besök och hjälp av Mellanie och hennes kille. De hjälpte mig montera ner den andra sängen och sätta upp en klocka. Vi fick plats med allt i det lilla förrådet med. Yay!


Efter det följde jag med dem hem. De bor jättenära btw. Vi stannade till vid en pizzeria innan vi kom hem till deras lägenhet och åt den där pizzan. De bjöd mig vilket kändes fel för de hjälpte mig så jag borde köpt åt dem. Ska försöka smuggla in en blomma eller liknande nästa gång jag träffar dem. Vi såg sen på film och åt chips samt ostbågar med dipp. Massa trevligt och kul :D Så tack igen!


Har beställt ett par förstoringar på några kort som ska upp på väggarna sen när de anländer. Har även beställt en stor filmaffisch. Vilken får ni se när den kommer hem till mig vilket borde vara ganska snart. Väntar fortfarande på mina skor, de har en leveranstid på 2 eller 2,5 vecka ungefär. Vill ha skorna nu *.*

Mer utförliga bilder på hur det ser ut kommer att komma längre fram. Just nu sker det förändringar, om ack små, ofta. Notera vilken fin Manson-flagga jag numera äger. Love.

Skrea.

2010-09-13 @ 12:14:55 Permalink Flum Kommentarer (0) Trackbacks ()

Så var det precis innan jag åkte. Mobilbilder från Fbg.

Finsittning.

2010-09-12 @ 19:47:35 Permalink Daily Dance Kommentarer (2) Trackbacks ()

Igår avslutades nollningen med en finsittning på NH. Det var kul och lite synd då nollningen nu är över. Dock ska vi ha en återspark någon gång innan jul. Maten däremot var kanske inte bäst i världen (för oss som hade det vegetariska alternativet). De som åt kött fick till förrätt någon laxgrej, varmrätt potatisgratäng och fläskfilé. Vi fick något jag inte vet var det var till förätt (det såg ut som rom så jag sa till att hm eh ursäkta kan inte äta det här om det är rom då det räknas in i ej vegetarisk mat, han kollade upp det och kom tillbaks och sa att det var tång?, jag litade på honom även om det kändes fel att äta det). Till varmrätt fick vi potatisgratäng och nuggets. What? Jag hade räknat med quornfilé eller något. Det är lite mer passande än nuggets men men nu ska vi inte klaga. Maten
avslutades med en chokladkaka med vaniljkräm.


Min grupp, den svarta, var den första som fick visa upp vårt spex. Vår pretentiösa tolkning av låten gick till såhär: Vi ställde upp fem stolar. Vår fadder kom fram med en skyld där vi hade skrivit Kungliga Dramaten presenterar Dumpad. Sen kom vi upp en och en och satte oss på en stol. Läste en vers som en vemodig dikt och så kom nästa upp och satte sig jämte och läste osv. Var en rätt okej tolkning tycker jag, de andra sjöng och gjorde en dans till låten som jag redan antog att minst en grupp skulle göra.

Sen kl 1o var sittningen slut. Då öppnade NH för alla andra med. Var där ett par timmar. Var nice men var även nice att komma hem och lyssna på bra musik som Manson ^^

Fick frågan om jag var modell med. Haha. Hmm. Fail. Hon hade sett bilderna på Facebook därav frågan. Jag sa nej såklart men det innebär väl att jag har lyckats okej med mina bilder då hon inte är den första att fråga. Så det är väl bra att de inte är helt misslyckade ^^ Hade tänkt ta kort idag, men givetvis så regnade det. Åkte till Rusta och köpte plastmurgröna  som ska vara runt spegeln. Ska försöka slänga upp en bild på lägenheten imorgon då den inte är helt som innan. Får även hjälp imorgon att montera ner den förra sängen. Så ett kort nu skulle inte vara det vackraste anyway.

På tal om det, igår satte jag ihop min stol och säng helt själv ^^ Fick dock ringa Ikea och fråga hur man skulle göra med hjulen till stolen. Fick inte i dem. Han sa att man behöver vara rätt stark. Damn it tänkte jag, jag ska inte behöva be någon om hjälp för att få i fem hjul så agerade som Hulken och tryckte dit dem själv. Det var inte alls så att man behövde vara jättestark som han ville påstå, man behövde bara trycka i två omgångar eller först lite svagare och sen starkare. Sängen fick jag dock hjälp med att vända åt rätt håll då det stod i häftet att man behövde vara två för att inte förstöra benen.


Nu har jag snart druckit upp mitt te vilket innebär att jag ska läsa tre kapitel.

En kväll som var som 3.

2010-09-11 @ 10:49:54 Permalink Daily Dance Kommentarer (3) Trackbacks ()

Efter att Ikea-killarna droppat mina saker drog jag hem till min ena fadder Dennis. Där fanns de flesta av min grupp och vi började fundera över vårt spex till finsittningen (ikväll). Temat var sociologernas låt, Over My Shoulder. Har skrivit om den innan så ni vet vilken jag menar.

Det gick sådär att komma på något. Vi var inne på en dans. Fast sen valde vi att vara lite mer åt Dramaten eller Radioteaterns håll. Vi översatte texten till svenska och ska läsa varsin vers var i tonlägen som vittrar om sorg/ilska/depression/bitterhet och liknande. Vi kommer vara fem som framträder. Så på scenen ska vi ha 5 stolar. En kommer in åt gången och sätter sig på någon av stolarna och läser sin del och sitter sedan kvar tills den sista har läst. Enligt mig var det här ett bättre alternativ än en dans. En dans känns inte lika awesome då jag tror minst en av de andra grupperna skulle göra nästan exakt samma sak.

Eftersom vår grupp har varit negativ och strävat efter minuspoäng istället för pluspoäng så känns en diktläsning med en viss likgiltighet faktiskt väldigt passande.

Så efter det gick vi snabbt hem till Robin. Alla andra hade varit där och förfestat. Vi var nog där i fem minuter sen gick alla ner mot universitetsområdet. Där vi skulle gå ut och ha kul. Mja, vi gick ut. E-puben. Det var okej. Fast det var inte så kul enligt mig. Kanske för jag var helt nykter bland folk som mer eller mindre tydligt inte var det. Anyway så jag valde att dra hem.

Jag som nästan var hemma... Inte alls många hundra meter från mitt hem sa några weirdos saker till mig. Fråga mig inte vad men var väl nåt om mitt rosa hår. Jag noterar inte sånt längre och orkar inte bry mig heller. Why care? Två andra killar som gick bakom dem frågade om de var elaka mot mig. Eftersom jag inte visste sa jag att jag inte lyssnade på vad de sa så jag vet inte. Kanske men jag är van och de får ju ha sina åsikter som jag totalt inte ens orkar lyssna på ändå. De sa att mitt hår var fint och att det var för jag var cool. Haha. Det finns alltid den sidan av folk med. Det är coolt delen. De undrade vart jag skulle så sa jag hem. Då sa de nej gå inte hem nu följ med oss ut. Svarade med att jag faktiskt redan hade varit ute. Somehow så fick de med mig ut, och bjöd in mig på deras inflyttningsfest imorgon (som jag missar för vi har sista nollningen). Vi gick till Corona. Fy vilket hemskt ställe. I kön in dock försökte en engelsman köpa min jacka ^^ Den skulle dock inte passa honom och no way att jag säljer den jackan (skinnjackan med saker på).

Sen när vi var där inne så köpte de dricka och promotade dansgolvet. Jag sa att dansgolv är fail och lurade bort mig. Softade lite. En dum i huvudet och för full person kom fram. Såndär hej jag är äcklig. Så jag sa eh hejdå jag vill inte umgås med dig. Han hade nog inte förväntat sig det men som jag bryr mig ^^. Efter det kom en annan dude fram. Han var som tagen ur Into the Wild (filmen, har du inte sett den än så gör det!) fast i en försvenskad version kanske. Han var rätt cool och tipsade mig om vilka ställen som är bra i Umeå (han har bott här forever). Han visste inte varför han hade gått till Corona då det är ett av de sämsta ställena (om man inte är en osäker dance maniac och i Love Stureplan eller i alla fall att dricka för mycket och dansa som en idiot i grönt/blått/rosa osv ljus, ja okej, nu drog jag kanske de flesta över en och samma kam men det var extremt mycket sånt då jag studerade miljön och personerna, undantag fanns men majoriteten var så).

Snabbspolning. Sen när jag nästan var hemma igen. Ungefär på samma ställe så ropade tre bakom mig hej. Jag tänkte jaja kan säga hej så sa hej. De frågade om jag inte skulle med på efterfest. Hmm. Nej nu ska jag fan hem tänkte jag. Så sa snällt nej tack. De försökte lite till men den här gången stod jag fast vid ett starkt nej. Vilket var bra för det var nice att komma hem.

Så utvärdering; jag tror det finns ett visst område en liten bort från min lägenhet som är en festzon. Går man dit på i alla fall kvällen så kommer folk att försöka övertala dig att följa med dem ut eller till deras fest. Jag får testa det längre fram med, om det är samma då vore det lite coolt ^^

Ja, jo, fettlångt inlägg men en rapport om en dag som kändes som tre behövde lite plats. Ikväll är det som sagt finsittning. Ska bli riktigt kul, men även lite synd, för sen är nollningsgrejerna slut. Fast är vi bara duktiga och tar tag i det kan vi ju skapade liknande saker inom klassen. Nu tänkte jag sluta skriva och se om Ikea-stolen är svår att sätta ihop. Ska försöka fixa lite kort med, börjar bli en brist på det. Ha en bra helg ppl!

Vid vintergatans kant.

2010-09-09 @ 22:35:29 Permalink Awesomeness Kommentarer (2) Trackbacks ()

Någon på andra våningen höll fint upp dörren nu när jag kom hem. Cyklade hem från Spelkvällen som var trevlig och soft.

Cyklade hem rakt igenom en spöklik dimma. Den vilade lugnt över fotbollsplanen och den smala vägen av asfalt som hjulen rullade fram på. Sen efter backen, den där backen med lutning som välkomnar musklerna att ta i, så cyklade jag in i mörkret. Den lite mer sandiga vägen mellan träden, där man fick cykla på känsla. Var är vägen och inte. Så mörkt var det (köpa lampor ja jag ska). Sen förbi vägarbetarna som jobbade i sitt roterande ljus. Sen nedförsbacke och stjärnor. Riktigt många lysande stjärnor som utsikt innan man vandrade in i värmen och steg närmare sömnen.

Övrigt : imorgon får jag min nya säng!