This Was Halloween

2010-06-20 @ 12:13:45 Permalink Ps. Kommentarer (0) Trackbacks ()

Last year men tänkte att bloggen behövde lite piratepixx.


Alla borde redigera sina bilder lite (notera skillnaden på redigering och retusch!). De redigeringarna jag pratar om är skärpa - även om bilden är skarp kan den bli lite skarpare, beskäring/bildstorlek - beskärning om så behövs men fixa bilden till rätt storlek (när resten av redigeringen är klar för bästa resultat), färgbalans - alla kameror lägger till för mycket av någon färg (olika märken olika färg men kan t.ex. vara för mycket magenta) och nivåer - för att få det svarta mer svart och det vita mer vitt. De är de stegen man alltid bör gå igenom. Sen retusch kan man ägna sig åt om man vill dvs. kanske ta bort rynkor, göra någon smalare eller på något annat sätt förändra personen.

Bild 1: Ytterst små justeringar i färgbalans (min kamera gör bilderna något röda) och nivåer. Har även förstärkt sminket lite lite lite.

Bild 2: Överdriven justering i nivåer men det kan vara bra att dra upp rejält för att sedan notera att man kanske var för snäll på den första bilden (det svarta borde varit lite mer svart i bild 1 men man ska fortfarande se detaljer i hatten så som sömmar vilket man inte gör i bild 2).

Bild 3: Svartvit bild eller egentligen inte. What? Well för att få riktigt bra svartvita bilder ska man använda sig av en blå ton på den först svartvita bilden. Den blir då mycket djupare och klarare i detaljer, det "grå" försvinner. Duetone är ett måste för att få det där lilla extra på svartvita bilder. Med andra ord en bra svartvit bild = svartvit bild + blå ton.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback