Höst.

2013-09-22 @ 23:10:40 Permalink Foto Kommentarer (1) Trackbacks ()

 

Al Pitcher

2013-09-22 @ 23:06:41 Permalink Awesomeness Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tack vare presentkortet jag fick av min bror i julas har jag sett Smashing Pumpkins i Stockholm, ska se Al Pitcher på fredag i Luleå och se Ghost i december i Umeå. Så tack lilleboo!


SURF

2013-09-18 @ 22:21:00 Permalink Awesomeness Kommentarer (0) Trackbacks ()

Beställde en resa ikväll med Jesper. Blir 7 dagar i Marocko @ Lapoints surfcamp. Tagga!

Reser sista veckan i november, så lär ju behöva sol då. Förhoppningsvis krockar resan inte med studier. Inte fått schemat för så långt fram. I värsta fall är det väl komplettering som gäller. Ordnar sig. Man kan ju vara sjuk i fem dagar utan att man failar skolan.


Bilden är från Mallorca vilket inte är samma sak, men har inte varit i Marocko än så har därav inga bilder ^^
 

Krimgrupp och sömn

2013-09-18 @ 20:18:41 Permalink Daily Dance Kommentarer (0) Trackbacks ()

Har börjat gilla min grupp i krim lite bättre nu. Arbetet har startat nu iaf. Så det lindrar min panik lite.

Har även börjat på EU-uppgiften och kommit en bra bit på Skolinspektions-uppgiften. Så känner inte lika mycket panik som jag gjorde innan idag när jag råkade sova i tre timmar. Regnade ute, Rancid var inne och sov som en sten i sängen. Tanken var att jag skulle läsa. Läste ett kapitel och tänkte, eh, mina ögon pallar inte, kan sova en halvtimme. Men den där halvtimmen blir lätt längre.

Tagit ikapp en del nu ikväll. Så känns bättre.

Studier och Rancid

2013-09-17 @ 17:15:38 Permalink Fail Kommentarer (1) Trackbacks ()

Sitter och väntar på att Rancid ska komma hem, han borde vilja komma hem snart. Hade hoppats på att han skulle kommit hem innan jag gick till skolan vid halv 3. Med tanke på hur ofta folk kidnappar honom så väntar jag på honom innan jag går och hämtar ut två böcker. Rancid har förresten börjat med att lägga möss (stora) utanför porten. Eller i närheten av porten. Är inte överlycklig över det. Vill inte att han får mask och grejer.

Känner lite panik över skolan. Är rätt stressigt. Är lite irriterad på min grupp i kriminologi med. Har ett grupparbete som ska in den 25:e september men ingen i gruppen verkar vara särskilt ambitiösa. Vi har inte kommit igång ännu vilket gör mig lite less. Har två andra deadlines i slutet av september så för mig finns inte tid att panikskriva något dagen innan. Tycker man ska ta lite mer ansvar, är ändå en c-kurs så de ska ju ha varit med om grupparbete innan. Kommer lägga fram ett förslag ikväll. Händer inget så tror jag att jag gör grupparbetet själv. Behöver få det gjort och känner inte för att bli icke godkänd bara för min grupp är kass.

Luleå kurserna tar lite på mig. Mest för det är så irriterande svårt att hitta vettig och klar info om exempelvis EU och Skolinspektionen. Med tanke på att Skolinspektionen är en statlig förvaltningsmyndighet tycker jag att information om denna ska vara lättare att hitta och konkret. Kursen på avancerad nivå handlar just om hur Skolinspektionen styrs och regleras. Den andra kursen handlar om EU. Att besvara frågorna och skriva eximinationerna hade inte varit svårt om det inte hade varit för att deras information är flummig och vag. Informationen behövs för att man ska kunna besvara frågor på en djupare nivå. Så är stressad över det. Ska boka in mig för ett handledarmöte på fredag. Kanske klarnar vissa grejer då. Just nu känner jag mest bara förakt för EU. De styr och påverkar Sverige men för den enskilda medborgaren är det ett helvete att hitta svar på enkla frågor...

Kort kommer på hur det ser ut i det nya hemmet. Har inte haft energi till att göra så mycket mer än att vara irriterad, stressad och trött..

Island.

2013-09-11 @ 21:02:00 Permalink Island 2013 Kommentarer (0) Trackbacks ()


I Reykjavik fanns en kartbild (or what to call it) av Island i glas på en av väggarna i stan. Såg riktigt fint ut.
 

Graffiti part 3

2013-09-11 @ 21:00:56 Permalink Island 2013 Kommentarer (0) Trackbacks ()




 
 
 
 


 




 
 

CYKLA

2013-09-11 @ 20:53:22 Permalink Awesomeness Kommentarer (0) Trackbacks ()

 


Ice Ride! Cykelfesten för alla, stora som små. Vi cyklar genensamt den 15 september, i städer över hela världen, för att fira Arktis skönhet. Och kom ihåg, det behöver inte vara cykel, så länge det rullar och är miljövänligt är det välkommet. Häng med!

Läs mer om event nära dig på:www.savethearctic.org/iceride

LTU, busskort och STUK

2013-09-10 @ 17:33:42 Permalink Daily Dance Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idag har jag fixat LTU-kort och kårmedlemskap. Det som var extra nice med kårmedlemskapet var att man som ny student på LTU, fick ett gratis busskort som håller i fyra månader.

Kom hem för en timme sen, hade seminarium. Kändes sådär. Vi är en blandning av statsvetare, sociologier och rättsvetare. Känns som statsvetarna har en klar fördel på den här kursen. Som tur är så läste jag en kurs i jämförande politik så förstår iaf något. Hoppas jag.

Ringde även och pratade med hyresgästförmedlingen idag då jag gått och grubblat på det här med husdjur. De sa att om jag bor i ett allergisanerat hus så får hyrsvärden neka husdjur, annars inte. Enligt tjejen jag pratade med skulle det tydligt framgå i kontraktet om det är ett allergisanerat hus. Vilket det inte gör. Så Rancid får bo här. Irriterande att de skriver in saker i kontraktet som de egentligen inte får.

Imorgon tänkte jag gå på STUKs rekryteringsdag. STUK är en pub/bar som ligger jämte universitetet. Så tänkte att det är ett bra sätt att lära känna folk kanske, lite som NH fast större. Jag hoppas jag kan få jobba i garderoben, plocka disk eller som DJ. Hade varit kul.

 

Luleå på riktigt.

2013-09-09 @ 00:33:22 Permalink Daily Dance Kommentarer (1) Trackbacks ()

Nu är jag hemma i Luleå. Själv. Känns lite tomt och konstigt. Är så van vid att vara hemma hos Ume-familjen. Kommer åka ner dit nån gång i månaden tror jag. Saknar ju redan dem.

Förutom att det är lite ensamt så trivs jag bra. Är nära till skolan och Rancid har redan börjat springa här ute själv. Dock är jag lite nervös över en väg som är väldigt nära men han aktar sig nog. Han har ju ändå spenderat hela sommaren i stan. Visserligen är det lite lägre hastighet utanför mammas och pappas hus men ändå, han har nog lärt sig.

Fredagen börjades med att bära ner alla kartonger och sängen ner till släpet. Har visst en hel del grejer.. Slängde ändå en hel del innan flytten, skänkte kläder och skor. Efter släpet var packat åt vi lite mat och sen bar det av. Det tog inte så lång tid att köra till Luleå från Umeå trots att vi hade släp. Väl framme i Luleå hämtade jag min nyckel hemma hos Ylva som varit snäll och hämtat ut den åt mig i torsdags.

Sen blev det att lasta ur släpet. Som tur var så finns det hiss i den här byggnaden så blev inte lika jobbigt. Efter allt var i lägenheten började vi göra i ordning lite av innehållet i kartongerna. Vi bar även upp sängen som fanns här till förrådet. Förrådet ligger jättebra till och var rätt stort, är en våning upp med hissen bara. En annan sak som är jätteskönt är att det är tvättstuga på varje plan. Så har bara några få meter till tvättstugan.

Vi drog en film och sen sov vi. Kan säga att jag var trött och somnade rätt snabbt efter filmen var slut. Vaknade rätt tidigt och gick då ut med Rancid i koppel så han skulle vänja sig vid området. Hade gått ut två gånger dagen innan så han började få koll. Sen drog vi och käkade frukost och sedan vidare till Haparanda och Ikea.

I Haparanda mötte vi Mellanies farfar som var hur cool som helst. Vi bestämde oss för att åka hem till hans stuga och fika sen efter vi var klara på Ikea. Så det blev en fika i Finland. Var väldigt länge sen jag var i Finland och då var det i Mumindalen. Så var kul att åka över.

Efter fikan bar det iväg hem till Luleå igen. Det hade hunnit bli kväll så det var dags för mat. Vi gick på restaurang i stan. Jag bjöd Mellanie och Saman på mat vilket kändes bra eftersom de alltid bjuder mig och lagar mat till mig. Var trevligt och god mat.

Söndagen var sista dagen Ume-familjen var här så vi åkte till ett köpområde. Jag handlade mat och lite annat. Fick en brödrost av Mellanie och Saman som kommer användas flitigt.

Så. Det var lite Lule-update.

 

Flytt.

2013-09-05 @ 10:07:00 Permalink Daily Dance Kommentarer (2) Trackbacks ()

Flyttar imorgon. Känns lite bra och lite hemskt.