All winter we got carried away

2013-01-31 @ 22:12:36 Permalink Daily Dance Kommentarer (0) Trackbacks ()



No, I don't want to battle from beginning to end
I don't want to cycle or recycle revenge
I don't want to follow death and all of his friends

Rancid på besök.

2013-01-29 @ 23:06:13 Permalink Daily Dance Kommentarer (0) Trackbacks ()

Rancid besökte visst korridoren nedanför innan idag. Jag tänkte gå ner för att se om han ville komma in då det hade varit ute en stund. När jag kommer ner från första trappan hör jag honom. Undrar var ljudet kommer ifrån då jag inte kan se honom. Inser rätt snabbt att han sitter på andra sidan dörren. Han är instängd i en korridor. Han jamar och vill komma ut. Jag ringer på hos nästan alla som bor i korridoren, när jag är på den nästsista personen så kommer hon och öppnar. Tror hon sov. Men Rancid behövde ju komma därifrån. Han ska inte vara där.


Just nu är han ute. Ska se om han vill in snart. Sen ska jag sova. Måste upp tidigt imorgon. Plugga plugga plugga. Känner mig lite lost på den här uppgiften. Lite panik.

Tromsø

2013-01-28 @ 08:06:22 Permalink Foto Kommentarer (0) Trackbacks ()

 
 
 



 
 
 


Fjällrävskramar.

2013-01-27 @ 23:35:00 Permalink Magiska Minnen Kommentarer (0) Trackbacks ()

 

I kveld skal jeg gå på tur.

2013-01-21 @ 14:53:51 Permalink Awesomeness Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ikväll ska jag dra på en "tur" med förhoppning på att se norrsken. Vi kommer behöva åka en bit från Tromsö då det snöar här. Får se var vi hamnar, vi kanske t o m åker över till Finland.


Tromsö är jättefint och mysigt. Skriver mer en annan dag då jag behöver packa min väska och fixa inför turen.

Hej från Tromsö

2013-01-19 @ 21:37:18 Permalink Magiska Minnen Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hej!
 
Kom till Tromsö igår. Spenderade det sista av kvällen nere i stan och drack en öl. Hemma runt två kanske. Då var det sömn som gällde. Elementet var visst inte på så jag sov med rätt mycket kläder och tänkte herregud ska det vara så här? Fixade det imorse. Orkade inte i natt.
 
Hade en tenta i juridik kl 9. Satt i 4 h. Tror det gick bra. Eller okej. Man ska aldrig säga bra. Time will tell though.

Ikväll skulle jag träffat Jordan, men hans flyg från Kanada blev inställt så han dyker upp först imorgon. Lite synd men blir till att hänga med andra ikväll. Blir soft utgång igen :)

Gillar Tromsö jättemycket so far. Är varmare här än i Umeå så har lite solsemester.

Besökte Katedralen och Polar museet tidigare idag. Här är en bild på en galet söt men död säl från det sistnämnda stället:

I could have been a princess, you'd be a king.

2013-01-16 @ 23:05:46 Permalink Foto Kommentarer (0) Trackbacks ()


Och nej, jag pallar inte redigera bort att jag hade ett litet sår vid munnen eller spruckna läppar. Orkar oftast inte göra något mer än att justera ljus och nivåer.

Tromsö

2013-01-16 @ 22:11:38 Permalink Daily Dance Kommentarer (0) Trackbacks ()

Åker till Norge på fredag. Ska bli skönt. Längtar inte efter tentan i juridik dock, den ska göras på lördag. Panikar lite inför den.

Annars går skolan fint. Allt med projektledningen är klar, sista redovisningen i etnologikursen imorgon och tänkte då lämna in hemtentan med. Så allt som är kvar är tentan i juridik sen är den här terminen klar och över.

Inte för det går så många dagar eller timmar innan nästa termin börjar. Den här terminen läser jag bara dubbelt första perioden sen är det endast sociologi c som gäller. Fast det är ju inte bara så lite.

Haunt me.

2013-01-16 @ 22:08:25 Permalink Foto Kommentarer (0) Trackbacks ()

Heliumballong.

2013-01-11 @ 23:21:48 Permalink Flum Kommentarer (0) Trackbacks ()




Om jag skulle säljas som en heliumballong i Asien skulle jag se ut så. Yes. Så nu vet ni.

Nyår.

2013-01-11 @ 22:24:05 Permalink Daily Dance Kommentarer (0) Trackbacks ()


Instagram. Dåligt. Måste börja använda kameran igen. Inte tramsa med en iPhone som ständigt verkar bestämma sig för att krångla.

Umeå Open 2013

2013-01-11 @ 22:22:22 Permalink Daily Dance Kommentarer (0) Trackbacks ()

Blir jobb i år igen på Umeå Open! Vilket gör mig glad. Inte sad som på den här cambilden från förra året då jag skulle till festivalen sista kvällen som en gäst. Fridag. Woop!

Studier och sånt.

2013-01-11 @ 22:13:39 Permalink Tankar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Var hos min studievägledare tidigare idag och pratade om magisterprogram och master. Jag vill läsa magister i utredning men det innebär att jag måste bygga ett eget program här i Umeå. Det kan bli lite krångligt, eller ja, jobbigt. Vissa kurser kan komma att krocka vilket betyder att jag kanske får läsa 200%. Det har gått bra nu men det är en annan sak på avancerad nivå skulle jag tro. Då vill jag inte läsa mer än 100% (eller ja inte mer än 100% på avancerad nivå, kommer läsa kandidat i krim samtidigt så blir ju massa procent iaf).

Ska kolla lite närmre på kursalternativen men mest troligt så blir det Luleå till hösten. Blandade känslor. Vill egentligen inte flytta men utbildningen är ju den jag vill ha. Att flytta 30 mil till är väl inte problemet utan det ligger i att behöva börja om igen. Har byggt upp en vänkrets och annat här. Finns en trygghet. Finns ett hem.

Men ja. Det kommer inte hindra eller hålla tillbaka mig. Det är studierna som får styra. Är endast ett år jag behöver läsa i Luleå. Man kan alltid åka och hälsa på osv..Det som är jobbigt är väl att behöva lämna något man trivs med.

På tal om flytt. När jag flyttade upp till Umeå för drygt 2,5 år sen så sa flera vänner att de ville och skulle hälsa på mig. Jag tyckte det var kul och såg framemot det. Visa dem hur jag har det här uppe då det är stor skillnad från hur det är i södra Sverige. Se hur de skulle reagera på kylan, snön, mörkret eller på det ständiga ljuset. Jag började planera och fundera på vad man skulle kunna göra när de kom hit. Vad de behövde se och uppleva.

Tiden har tickat på. Ingen har knackat på dörren än. Det känns som tomma löften. Inte för att de har lovat men de har givit tecken på att de ska. Det har dock fastnat där i "jag vill". Det kommer inte vidare. Det sker ingen planering. Inget händer och jag har börjat bli trött på att vänta. Känner mig lite sårad tror jag. Det här riktas inte mot någon speciell så ta inte illa upp. Känner du dig träffad så är det sannolikt för du känner igen dig själv i det jag skriver.

Ett tag funderade jag på att köpa extra täcke och fler kuddar. Så att det skulle finnas när vänner kom hit. Men när jag väl stod där med sakerna i famnen insåg jag att jag lika gärna kan skita i det och köpa det medan de är på flyget eller tåget. Jag insåg att de nog inte skulle komma till användning ändå. Att de skulle ligga och ta plats i skåpen. Jag insåg att jag såg framemot något som förmodligen bara jag planerade inför.

Jag vet att det är svårt att finna tid, pengar och liknande när man studerar och när man arbetar. Jag har dock aldrig krävt att man ska stanna något längre. Att resa till Umeå behöver inte heller kosta så farligt mycket. Det finns tid om man vill. Det finns även pengar om man prioriterar. Jag tar inte ut fullt lån (eller ja, ska börja med det nästa termin) men jag har ändå haft råd med lite resor inom och utanför Sverige. En del av resorna har mitt sommarjobb betalt. Jag valde att lägga pengarna på det. På att träffa vänner om det så bara var för någon eller några dagar. När det gäller tiden, well, jag har haft tid fast jag läser dubbelt och ibland mer än så. Jag har suttit med böcker och artiklar och arbetat som en tok för att få några dagar ledigt och under de dagarna ägna tiden åt att inte göra något med just vänner.

Jag vet inte varför jag skriver ner det här. Vet inte vad jag vill med det. Antagligen mest bara få ut det. Till sommaren så är jag klar med kandidaten i sociologi. Det som var planen från början. De där tre åren. Nu har jag lagt till en magister och en till kandidat vilket innebär ytterligare ett år av studier. Det blir sammanlagt fyra år. Till sommaren är det som sagt tre år, tre år som alla har vetat om från början, tre år att besöka mig här uppe. Jag kan tycka att det är rätt mycket tid att faktiskt hitta någon lucka på, några kronor för och lite engagemang.

Jag har sagt det någon gång tidigare, om du inte verkligen menar det så säg inte att du vill hälsa på utan se till att du gör det.