Apatisk reflektion.

2013-10-28 @ 20:43:48 Permalink Daily Dance Kommentarer (0) Trackbacks ()

Känns bra att åka till Umeå imorgon. Börjar känna mig lite apatisk och tror folket där kan ändra lite på det. Funderar på om jag börjar eller redan är skoltrött. Får påminna mig själv då och då att det inte är så långt kvar. Snart behöver jag inte studera mer. Är snart jul och ett par veckor efter det så så är det bara vårtterminen kvar.

Nästa helg igen kommer finbesök från Göteborg. Så då blir det lite kul i Lule med. Heja Johanna och Sandra!

Resan till Marocko passar även den bra. Känns som en liten paus mitt i allt kan vara bra. Under resan så läser jag bara en kurs med så missar inte allt för mycket.

Well. Dags att packa väskan inför imorgon. Efter seminariet drar jag och Rancid. Tåg i 4h. Wooooho. Tänkte passa på att läsa ut en krim-bok på den turen..Om jag inte somnar.

Snart halloween. YAY.

2013-10-27 @ 14:09:00 Permalink Daily Dance Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vet inte exakt vad som händer under Halloween (nej ni som firade denna helgen var helt fel ute, Halloween är alltid sista oktober och firas därmed den helgen som ligger närmst, dvs, nästa!). Blir nåt firande i Umeå iaf. Önskar bara jag hade haft en stickad randig tröja, svartvit, med smaaaaaala ränder. Har en med breda. Får funka. Letat som en tok i affärerna men inte hittat en stickad med smala ränder så too bad. Om ni inte minns vem jag ska vara så scrolla ner tills ni ser en bild som verkar passande.



Bild från nån gång. Inte under halloween. Utan en vanlig dag. YO.
 

Oktober för ett år sen.

2013-10-27 @ 13:58:00 Permalink Genom pennan i min hand Kommentarer (1) Trackbacks ()

Tänk så mycket ett år kan förändra och hur fort det faktiskt kan gå. För exakt ett år sen så väntade vi på besked. Hade mammas cancer spridit sig eller inte? Kändes som en evighet av väntan. Vi skulle fått beskedet innan jag reste till London med två fina vänner för att fira Halloween. Men så blev det inte. Beskedet dröjde och jag var livrädd att få ett fruktansvärt besked på en gata med tusen människor i underbara London. Hur skulle jag hantera beskedet? Hur skulle jag kunna fira Halloween med mina vänner och vara glad om världen vändes upp och ner?

Jag försökte att inte tänka på det, men är svårt att välja vad man ska tänka på. Speciellt när det är oktober och rosa påminnelser finns överallt. Jag hade telefonen under ständig uppsikt. Nästa minut kunde det ringa. Nästa minut som slogs kunde det där hemska hända. Jag hade tur. Mamma hade tur. Familjen hade tur. För beskedet kom tillslut, 
cancern förstörde inte mer. Lycka.

Fick samtalet, om jag minns rätt, när vi var på väg från hostelet i Camden. Eller om vi var på väg dit från affären. Var iaf på en gata nära våra resväskor. I galna Camden. Jag fick veta att cancern inte hade spridit sig och att mamma nu faktiskt kunde ses som helt frisk. En lättnad. En glädje. Resten av dagarna i London, hur många som nu var kvar, kunde jag slappna av.

Mamma var frisk. Cancern var borta. Livet var fint. Men den försvinner aldrig riktigt från tankarna. Den är ju lurig så man är alltid lite nervös och orolig över att den ska finna en väg tillbaka. Mamma opererades återigen bara för ett par veckor sen, polyper. Ett läskigt ord som får en att tänka lite mer på det där andra läskiga. Mamma gick till läkaren under sommaren och när jag var på stranden med fina vänner och hade picknick så började det brista inom mig. Hur länge ska cancern kunna förstöra? Läkaren hade sagt att man borde lyssna på mammas lungor, just in case. Inget farligt med det men tankarna spinner ju snabbare än en katt och tänk om, tänk om cancern hade gömt sig i lungorna? En tanke som man inte vill tänka. För cancer i lungorna är svårt att göra nåt åt. 

Proverna som togs var dock bra. Ingen cancer. Väntan efter operationen var inte lika lång den här gången men under den korta tiden så hinner man ändå tänka och bli rädd. För tänk om nästa besked inte är lika bra? Om vi behöver vänta på fler besked så kommer de vara bra. Det har vi bestämt. Cancern kan ta sitt pick och pack och aldrig komma på besök igen.

I alla fall är beskeden inte lika bra. Det går inte alltid att göra något. Ibland har cancern tagit för mycket. Ibland tar den allt. Supporta forskningen så allas mammor kan bli friska och leva.
 

Skumt ljus, ser ut som ett spöke som är skrämt. Och tröttheten ligger som ett osmickrande filter.

SURFA.

2013-10-27 @ 13:34:25 Permalink Fail Kommentarer (0) Trackbacks ()

Haha är helt inställd på surfresan till Marocko nu. Märktes extra tydligt igår när jag gick igenom lite post. Hade fått från SAS som skrev om deras lounge på Arlanda och Landvetter. Stod att man kunde dricka kaffe, öl, vin, äta och läsa tidingar. Dessutom kunde man surfa. WHAT?! Hann jag tänka någon snabb sekund innan jag insåg hur dum jag var, heh. Surfa på internet ja, smartjej.

Snart blir det riktig surf dock. WOOP.

Korruptionen tar slut.

2013-10-27 @ 13:21:00 Permalink Daily Dance Kommentarer (0) Trackbacks ()

Har skrivit och skrivit. Är nästan klar nu. Behöver gå igenom och radera lite. Är svårt att hålla sig till endast 2500 ord när man skriver om korruption. Well. Heja. Jag tror jag har något som är relativt okej att lämna in på tisdag. Gött. Lite mindre panik. Inte för jag är helt nöjd med det jag skrivit men men. Ett godkänt är allt jag har som krav i det här fallet.

Jag har haft riktigt svårt för att vakna. Sovit alldeles förlänge de senaste dagarna. Dock har det inte gjort så mycket när det gäller studierna då jag ändå skriver som effektivast på kvällen. Men ändå. Förstår inte varför jag är så otroligt trött..

Kanske mörkret som börjar ta över dagarna mer och mer?

Just det, var helt förvirrad inatt. När jag släppte ut Rancid vid fyratiden så visade min mobil en tid och klockerna en annan. Jaha, vintertid tänkte jag. Dock när jag sökte på mobilen om det var den här natten man skulle dra tillbaka klockan en timme så stod det att det skulle göras natten till den 30:e oktober. HUH? Kollade med fröken ur och hennes tid var som på mobilen, det vill säga en timme bakåt jämfört med Star Wars och tågklockan. Så fattade inget. Hade någon ändrat mina vanliga klockor? Fick klarhet när jag vaknade och såg att folk hade skrivit på Facebook om den extra timmen man fick inatt. Puh. Så var vintertid iaf och inte någon som mixtrade med mina klockor (något man kunde se som en rimlig förklaring när man var en trött). Facebook är bra ibland ^^


Vad är klockan?!
 

Halloween. Lätt val.

2013-10-24 @ 22:05:43 Permalink Awesomeness Kommentarer (0) Trackbacks ()

Greenpeace. Luleå.

2013-10-24 @ 21:11:00 Permalink Daily Dance Kommentarer (0) Trackbacks ()

När jag var nere på stan för nån dag sen så hängde greenpeaceaktivister där. Har varit medlem i Greenpeace i ett par år. Dock inte som en aktiv sådan. Utan bara sett på när pengar dras från mitt konto varje månad.

Iaf. På stan började jag prata med en aktivist (en snygg sådan. såklart. fina ögon. och fin själ. marry me.) som tyckte jag var bra eftersom jag redan var medlem. Han nämnde att några här i Luleå, på LTU, försökte starta en grupp. Awesome tänkte jag. Så har kontaktat gruppen, så får se om det blir nåt. Isf, har jag ytterligare en sak som jag ska hinna med. Hm. Inte så smart men är ju viktigt så får dra ner på serietittandet eller nåt. Greenpeace riktar just nu in sig på att 30 av deras aktivister ska friges från dumma Ryssland. Annars ligger fokus på Arktisk så hej let's save alla fina isbjörnar.
 
Och nej. Snyggaktivisten bor inte här. Var på besök från Stockholm. Uhh. Too bad eller nåt.


 

Hej björn.

2013-10-24 @ 21:02:05 Permalink Foto Kommentarer (0) Trackbacks ()


När jag tog kortet på den där glada björnen såg jag inte att det låg en annan på marken och chilla järnet. Kan visserligen varit pga att solen bländade hela mig.
 

Korruption

2013-10-24 @ 20:56:00 Permalink Daily Dance Kommentarer (0) Trackbacks ()

Gah. Uppgiften vi fått i korruption går mig på nerverna. Ska lämnas in på tisdag. Hinner nog bli klar (var väldigt osäker på det härom dan) men jag undrar hur bra det jag skrivit och kommer skriva är. Har skrivit 1000 ord av 2000-2500. Så är runt 7 sidor som det handlar om när den är klar. Begränsningen till nyssnämnda antal ord är nice på ett sätt, men svår på ett annat. Är mycket som ska förklaras och diskuteras.

Just nu vet jag inte om jag har skrivit "rätt". Tycker det är svårt att utreda fallet vi fått då jag inte får tag i den riktiga utredningen och vad kommunjuristen grundar sina slutsatser på. Hittade inte kommunjuristens utredning om det specifika fallet, däremot hittade jag en ansökan hon gjort om bygglov för en bro.. Funderar på att ringa kommunen imorgon och fråga. Fick tipset från min lärare. Då kunde jag ju se hur bra offentlighetsprincipen är i Luleå...Yay.. Hon nämnde dock att jag inte behövde hänvisa till den riktiga utredningen. Så får se hur mycket tid jag lägger på att ringa kommunen.

Det har regnat här i ett par dagar nu. Skönt att slippa lite minusgrader. Dock tror jag de snart är tillbaka och snön med. Rancid är inte jätteglad över regnet. Han försöker nog övertala sig själv att det inte är så farligt. Men efter nån halvtimme jamar han i panik utanför..


Old cam-bild på mig och Rancid. Fråga mig inte nåt om bilden. Hade säkert tråkigt eller nåt. Skulle till Umeå Open några timmar senare. Inlägg blir lite mindre tråkiga om det är nån bild med. Jag har förövrigt kläder på mig på bilden även fast det först inte ser så ut. En klänning. YO.
 
 
 

Pannkakor och plugg.

2013-10-23 @ 18:50:56 Permalink Daily Dance Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idag har jag och Rancid ätit pannkakor. Jag har handlat och pluggat. Har en inlämning på fredag, den är klar sedan ett par dagar tillbaka, men har en till som ska in på tisdag. Den är jag lite orolig över men har kommit igång hyfsat bra med den nu så borde hinna. Blir mycket plugg i helgen men efter examinationen på tisdag så blir det tåg ner till Ume. Så blir ett par dagar av chill.

Nästa kurs börjar den 4:e. Så kommer "bara" läsa två kurser i november. Ska bli skönt. Lätt att blanda ihop böcker och annat när man läser tre kurser samtidigt. I slutet av november får jag ett uppehåll från kriminologin med. Ska bli skönt! Innan dess är det dock gruppdiskussioner och hemtenta.

Isbjörn i Köpenhamn

2013-10-20 @ 19:13:37 Permalink Foto Kommentarer (0) Trackbacks ()



 
 

Lule-hem.

2013-10-20 @ 19:07:00 Permalink Daily Dance Kommentarer (1) Trackbacks ()










Helt glömt bort att visa hur jag studentbor i Luleå. Well. Bättre sent än aldrig ^^

Bilder på håret dyker nog upp imorgon. Ska inte vara lika seg som med boendebilderna.

Använder egentligen inte matbordet. Har blivit en plats där jag sätter saker jag ännu inte orkat hänga upp samt som avlastningsbord när jag handlat osv.

Dreads.

2013-10-17 @ 22:23:36 Permalink Daily Dance Kommentarer (0) Trackbacks ()

Var hos frisören i tisdags. Så efter ett par timmar i frisörsalongen har jag nu en helt annan frisyr som kräver helt annan hårvård. Bilder kommer längre fram. Inte orkat fixa.


Har i hårförlängning då håret blir mycket kortare när man dreadar det. Dock tyckte jag det var alldeles för långt så har klippt det i två omgångar nu. Jobbigt när de är för långa med. Sen tyckte jag det såg lite för syntetiskt ut när de var galet långa.

 

Börjar nog bli vinter.

2013-10-17 @ 22:17:00 Permalink Daily Dance Kommentarer (0) Trackbacks ()

Snöade lite igår, i natt och lite nu ikväll. Ligger inte mycket alls på marken, nån millimeter men I guess winter is coming.

Var norrsken för någon dag sen med. Var till och från starkt. Dock hade jag bara någon procent kvar av batteriet på kameran så hann inte riktigt få någon bra bild. Hade dessutom precis duschat så håret var blött så ville inte vara ute för länge. Men fint var det! Man såg hela bågen och i horisonten sken det som ett stort grönt moln eller en grön solnedgång. Jättefint!

 

Press enter.

2013-10-13 @ 22:59:00 Permalink Fail Kommentarer (2) Trackbacks ()

Oroar mig hela tiden när Rancid är ute. Mår dåligt hela tiden han är ute. Vet att han klarar sig bra så är inte så orolig över bilarna längre. Men är rädd att hans möss-samling ska orsaka problem.

Jag plockar upp varje mus han lämnar här utanför. Går ner och kollar då och då när han är ute så ingen ligger utanför och skapar problem. Kan inte slappna av. Är rädd för att det här hjälper min ångest att nå en jobbig nivå. Har redan hunnit bita mig i läppen vilket är ett tecken på att ångesten ökar.

Om jag kanske missar en mus, eller om den där tjejen hinner se den innan jag plockat bort den så kanske jag måste ta konflikten med hyresvärden. En konflikt jag egentligen inte direkt behöver oroa mig för. Har stöd i lag och kan inte bli utslängd. Men jag vet inte om jag orkar ta den konflikten. Känner mig oerhört känslig och vet inte hur mycket jag skulle låta en sån konflikt påverka mig, förmodligen för mycket.

Funderat på om jag ska lämna Rancid hos en vän i Umeå ett tag. Men Rancid känner inte honom så bra så är kanske inte en jättebra lösning. Han ska få bo där när jag är bortrest iofs.

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Är bara lugn när Rancid är inne. Alla de timmarna han sammanlagt är ute på ett dygn är jag ständigt nervös och med en stigande ångest. Har svårt att göra så mycket under de timmarna. Är inte hållbart i längden tror jag. Men kan inte göra Rancid till en innekatt. Gick bra när vi var nere i Umeå sist eftersom Mellanies lägenhet är stor. Tror inte heller att ha honom ute i koppel skulle göra honom överlycklig..

Han har varit ute i rätt så många timmar nu. Brukar inte vara ute så här länge i rad. Undrar var han är. Kommer nog snart och när han är insläppt, då ska jag sova. (några minuter efter jag plublicerat detta inlägget kom Rancid hem, han hade ingen mus med sig heller som tur var, eller, jag såg ingen iaf).

En helg i Ume

2013-10-12 @ 21:17:47 Permalink Flum Kommentarer (0) Trackbacks ()



Hängde med Mima förra helgen när hon var Dj på Scharinska. Först krånglade det, kom inte ut något ljud när man bytte kanal. Jag sprang runt och letade efter nån som kunde fixa och fick till följd ett stort blåmärke på knät. Hittade dessutom ingen så sprang tillbaka. Lyckades klura ut problemet själv och räddade Mima och resten av kvällen (nästan, räddade musiken iaf).

Sen ville vi ha igång rökmaskinen. Jag jobbade inte och ville inte pilla på något då två band skulle spela på scenen efteråt och hade fixat med sina grejer. Jag antog hur man skulle göra för att få rök men som sagt, tänkte inte röra nåt. Så I guess ljudteknikern eller vad han nu var kom och satte igång rökmaskinen. Var exakt de knapparna jag hade tänkt. Go me. Men han satte den på max och stack därifrån. Innan vi hann förstå vad han gjort så var hela stället fullt med rök. Jag lyckades stänga av rökmaskinen rätt snabbt efter men den hade redan slängt ut så mkt rök att det var svårt att se nåt. Well. Återigen så räddade jag kvällen. Lite iaf ^^

Rättade till en nödutgång med. Skylten hängde under massa tyg. Inte okej. Och tror de kan få stänga för en sån grej? Eller. Well, rättade till det så om nåt hade hänt den kvällen hade man hittat till nödutgången. Så återigen go me ^^
 

Sjuk, irriterad och glad.

2013-10-12 @ 21:11:42 Permalink Daily Dance Kommentarer (1) Trackbacks ()

Var ett tag sen jag skrev. Har varit i Umeå nästan en vecka och direkt efter det blev jag sjuk. Var hos läkaren igår så ska ta antibiotika i 13 dagar, är inne på dag två nu. Mår redan lite bättre. Vilket är bra då jag inte hinner vara sjuk. Att vara sjuk hela denna veckan har skapat lite panik. Eftersom jag inte riktigt har orkat göra något men har tusen saker med skolan.

Dock lyckades jag skriva klart en examination med hög feber. Skrivit mina inlägg på kriminologin med så har nu 4 kommentarer som ska skrivas men väntar in att folk ska skriva något först, svårt att kommentera annars.

Så det har väl löst sig hyffsat trots att jag mest sovit de senaste dagarna. Fick en jobbig biverkning av antibiotikan igår, färre än 1 av 1000 får det, tack... Var inte så farligt men var jobbigt. Fick förhöjt tryck i huvudet så fick huvudvärk och såg lite suddigt. Men idag verkar jag slippa den biverkningen. Var svårt att sova, har aldrig ont i huvudet, haft det nån enstaka gång, men igår var det som någon tryckt en yxa rakt ner i huvudet och låtit den sitta kvar..

Ska iväg om en stund och fota på STUK. Skulle jobbat med golvlaget igår men fick hoppa då jag knappt orkade gå ner för att släppa ut Rancid. Är piggare idag så att fota ska nog gå bra, kan ta pauser och behöver inte vara där i lika många timmar.


På tal om Rancid. Han har börjat komma med möss lite för ofta nu. Nästan varje gång han är ute. En tjej kom och klagade och jag kan väl förstå det iofs. Så jag har börjat att plocka bort mössen han lägger här utanför. Dock stör jag mig på tjejen, hon var en såndär typ som alla vill slå ner. Skulle hon säga till värden gör det inte så mycket, då kontaktar jag hyresgästföreningen. Skulle det ändå vara ett problem så måste värden ge mig en tillsägelse och då kan jag flytta Rancid härifrån och sedan bo kvar här de månderna jag vill.

Blir irriterad när jag tänker på Lulebo. Mest för tanten jag pratade med i telefon och sedan var där när jag skrev kontrakt var så otroligt dålig på service. Hon fick mig att må dåligt till och med. Mår lite dåligt när jag tänker på henne. Hon var min första kontakt med Luleå och den var så dålig att jag funderade på att skita i att flytta hit. Att det var fel val osv. Jag önskar hon inte får jobba kvar. För nästa gång kanske personen faktiskt hoppar över att studera här pga henne. Kändes som hennes mål i livet var att förstöra för alla andra. Idiot. Får avsluta med något annat. Något gladare.

Al Pitcher var i Luleå för nån helg sen, var helt underbart roligt. Skrattade så jag nästan grät.